Att bryta mönster

Under min semester har jag haft hjälp av Ilona Eismann som har ridit tävlingshästarna. Det är ett litet pussel när man åker bort så det var perfekt att Ilona kunde och på så sätt har hästarna varit igång hela sommaren och är redo för höstens tävlingar, mer redo än jag själv är för stunden…
Sist jag åkte på tävling med Löva så var han då taggad så jag istället för att tävla fick tillbringa 45 minuter med att träna uppsittning eftersom han flög runt överallt och inte hade ro att stå still den lilla microsekunden det tar att få foten i stigbygeln. Jag har funderat lite fram och tillbaka efter det hur jag ska hitta en bra plan för att bryta det mönstret och få honom att lugna ner sig och inte bli så stressad och uppe i varv. Jag blev därför extra glad när Ilona frågade om jag ville att hon skulle starta Löva när hon ändå var på plats och tävlade under helgens tävlingar i Vallentuna. Det var väldigt roligt, nyttigt och lärorikt att ta ett kliv tillbaka och i lugn och ro kunna observera vad som hände och se hur hon valde att lösa det. Det är sällan jag ser mina hästar med någon annan ryttare, förutom Eva såklart, så det var väldigt roligt. Ilona är väldigt duktig och delar gärna med sig av sin erfarenhet vilket gör det extra kul. 

Dagen slutade med vinst och en erfarenhet rikare.