FUCK CANCER!

Oktober är en månad då vi lägger extra krut på att öka medvetenheten om bröstcancer. Pengar samlas in och doneras till forskning främst genom Rosa Bandet kampanjen. Visste ni att varje år får cirka 8 000 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer! Chansen att bli botad har tack och lov ökat dem senaste åren, dels för att det upptäcks tidigare och också för att forskningen går framåt! Sammanlagt ställs ca 61000 cancerdiagnoser per år i Sverige. 61000!!! 

Alldeles för många blir drabbade eller känner någon som blivit drabbad och jag tycker det är viktigt att vi alla bidrar till att forskningen går framåt. Det är ett fruktansvärt besked att få eller att höra en anhörig få ett cancerbesked och se hur sjukdomsförloppet tär på den som är drabbad. 

2003 drabbades min pappa av bukspottkörtelcancer och några månader senare var han borta så för mig är detta en viktig kamp. Det här har jag och Vanessa (som också förlorade sin pappa i bukspottkörtelcancer) pratat om idag när vi spelade in veckans podd och även om det kommer bli ett tungt avsnitt så hoppas jag att ni orkar lyssna er igenom det på torsdag när det släpps. Det är många känslor som kommer upp till ytan när vi pratar om våra egna upplevelser när en närstående är döende i cancer. 

mina egna tankar och känslor som jag skrev ner när min pappa blev sjuk.

Det blev ett väldigt personligt inlägg idag men jag tycker det är viktigt att lyfta fram att vi alla behövs i kampen mot cancer. Trots att familj och vänner finns omkring är man väldigt ensam i sin sorg och vi har alla olika sätt att hantera vår sorg på, där finns inga rätt eller fel. Jag är tacksam över att ha min fina mamma och syster och att kunna dela alla härliga, roliga och även sorliga minnen av pappa med dem <3 

 Jag vill tipsa om Cancerfondens stödlinje dit man kan vända sig för att få råd och stöd i sin situation. Det finns också en sida som riktar sig till närstående.                                                HÄR hittar du olika sätt att stödja cancerforskningen och kika även in på instagramkontot @rideagainstcancer 

4 tankar kring ”FUCK CANCER!

  1. Eva Otterström Orre

    Hej Anna ? Min pappa dog också i bukspottskörtelcancer när jag bara var 7 år. Det gick fort, 4 månader, och han var bara 46 år…Fuck cancer! Kram Eva ?

  2. Pernilla

    Min mamma dog ”ung” även hon av exakt samma sjukdom, tog 2 månader från det vi fick besked.
    #fuckcancer

Kommentarer är stängda.