Glädjen i ett bra träningspass

Höstens första Eva-Karin träning. Jag kan inte skryta med att jag är i toppform men börjar sakta och säkert hitta tillbaka.

Eva-Karin har ett magiskt sätt att smyga från lätt till svårt men ändå vara kvar i det lätta när det blir svårare om ni förstår hur jag menar. Grunderna är så viktiga och utifrån det kan man leka över till nästan vad som. Idag har Löva och jag tränat byten på medellinjen med fokus på en stilla hand och rakhet i hästen. Det är så lätt att börja leda med handen istället för att möta upp med skänkeln om hästen vinglar eller hamnar på dubbla spår efter bytet och jag tycker nog att vi fick ganska bra kläm på det mot slutet. Så pass bra att bi kunde göra fler än ett byte på linjen. Jag har fått jätte mkt hjälp av Ilonas tips om att tänka bytet med överskänkeln på Löva och nu blir han mer jämn i bytet istället för, som innan, stanna upp ett halvsteg. Det var verkligen superkul i dag och Löva är en sån prins. Min största utmaning just nu är att få honom lugn under resan, han piafferar och blir slldeles uppspelt och ganska stissig och på tårna när jag lastar ur och ska sitta upp. Jag har faktiskt lastat honom varje dag under senaste veckan och bara åkt runt kvarteret hemma gör att lasta ur och låta honom beta men det verkar tyvärr inte som om det hjälper….