Hur jag sitter upp på Löva

Vi fick ett mail till podden ang mina bekymmer med att sitta upp på Löva. Han har ju svårt att stå still och blir i bland väldigt taggad, vilket jag tycker är obehagligt i själva uppsittningsmomentet och det r har tyvärr blivit till en grej. Men det gäller att vara tålmodig, uppfinningsrik och framför allt skapa fasta rutiner när man håller på med hästar. De senaste veckorna har det gått väldigt bra och jag har hittat ett lugn och obehagskänslor är nästan borta.

Så här har jag löst det och det har hittills fungerat bra.  Jag sätter på Löva en vaderad luva för att dämpa lite ljud och sen rn inspänningssnodd som jag fäster över nacken, genom betteingarna och mellan frambenen. Den agerar lite broms och känns lite trygg för mig. Sen kommer den stora hemlighete! MAT! Löva (och nästan alla övriga hästar) är totalfixerad vid mat! Så jag tar en hink (samma varje gång) med kraftfoderpellets och någon som kan hålla i hinken och mata för att avleda från att jag kliver upp. Viktigt att han inte sticker ner mulen i hinken utan han ska äta ur handen och när jag suttit upp fortsätter min medhjälpare att mata en stund så att jag hinner sjunka ner i sadel och dra tre djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Sen kan jag lugnt skritta iväg och han är hur cool som helst, de första gånger a gick min medhjälparebredvid första varvet och var beredd att ta tillbaka fokus på maten men nu behövs inte det för det går så bra ändå. Mitt mål är att plocka bort hjälpmedlen och på sint kunna sitta upp själv men just nu fungerar det här bra för mig. Till helgen ska vi tävla och jag hoppas verkligen att det kommer fungera även på tävling!!!!!

Jag tänkte jag skulle filma hur jag gör någon dag och lägga upp på vår FB sida; Hästpodden med Anna & Vanessa. I avsnittet som kommer nu på torsdag kommer vi släppa en väldigt rolig nyhet!!!! Missa inte att lyssna!!