Mina bästa restaurangtips i Lissabon. 

Sitter och jobbar framför datorn med en härlig utsikt över Lissabons gator. Solen skiner och jag älskar den här staden. Här är några bilder över hotellet som jag inte är lika förtjust i… 

   Var bara tvungen att ta ett kort på tvn som i beskrivningen hos Hotels.com skulle vara en LCD tv och fläkten måste nog vara den beskrivna ACn ?? Det roligaste är ändå badrummet, där gäller det att inte ha klaustrofobi eftersom det är snedtak och knapt möjligt att sitta upprätt. Det är inte ett kort taget när jag jag går på damernas utan bara för att visa den extremt låga takhöjden som ändå inte riktigt syns på bilden 🙂 

 Funderar ni på en wekeend i Lissabon så har jag även några restaurang tips. Runt Baixa, Chiado och Rossio finns de flesta restauranger och även lite shopping. En trevlig restaurang är Sacramento som ligger upp för backen på Calcada Sacramento 44. God mat och trevlig stämning. En annan av mina favoriter är Olivier nära Hotel Tivoli Jardim (av. Da Liberdade) Här på kartan. Letar ni enklare men underbart goda skaldjur hittar ni det på Cervejaria Ramiro. Vill man lite längre bort och besöka vackra Cascias så tar man lätt tåget från Cais do sodre som ligger nära Rossio och det tar ca 40 min. På vägen åker man förbi Estoril som också är värt ett besök med sin fina strand prommenad. Vill du ha fler tips på skaldjur så är Mar do Inferno ett trevligt ställe med utsikt över det klippiga vattnet vid Cascais. Kan säkert komma på mer men nu måste jag kila vidare för att hämta ut vår hyr bil för att hämta upp på flygplatsen om en knapp timme.