Vi växlar upp

Vilken helg!!! 

 saftey before beauty som min vän Sandra sa så jag lät hatten stanna kvar i lastbilen när  Löva & jag gjorde vår MSVA debut idag. Jag är så glad över att ha nått säsongens mål och jag är nöjd över dagens ritt. I våras kom jag inte ens upp på Löva när vi åkte och tävlade och nu startar vi MSVA. Jag har verkligen legat i det senaste halvåret och tränat och funderat ut lösningar för att komma hit så det här känns extra roligt. Jag har tidigare startat St George för många år sedan men då behövdes inga kval och när man kämpar med kvalen så blir på något sätt målet ännu mer värt när man slutligen når det. Sen handlar självklart inte allt om att ta sig upp i klasserna för man måste också ge sig tid till att mogna på den nivån man är på och befästa sina procent så man känner sig redo att gå vidare. Jag hade några missar idag och en hel del att förbättra men jag tycker grunden kändes bra och det var flertalet 7:or i vårt program. Sen bommade jag på serien och han kröp upp för mkt i halvpiruetterna men de bitarna är det som jag kommer fokusera på att förbättra under vintern. Jag behöver fortsätta att jobba med formen så han blir rundare och framför allt mer stabil i sin form, sen behöver han ju lära sig att tagga ner för han blir ju alldeles till sig när vi kommer ut på tävling. Jag tycker ändå att jag är på god väg att hitta en bra lösning och rutin kring det och nästa helg blir säsongens sista tävlingshelg.

Mina mål för 2016, med Löva, är att befästa MSVA och tävla det programmet så vi når över 70% och det är inget lätt mål men jag tror att jag skulle kunna fixa det med Löva om vi lägger en bra plan och jag har så bra träningshjälp av Ilona i det vardagliga arbetet och även min vän och tränarkollega Sandra. Sen finns alltid Eva-Karin Oscarsson och Marianne Esséen med i mina täningsplaner. Med Bugge tänkte jag få till ett bra MSVB program under våren och sen till hösten försöka avsluta säsongen med MSVA kval. Han behöver tid till att bygga upp sig och bli starkare samt få lite mer självförtroende, han blir så lätt ängslig och spänd. 

Trött men glad går jag nu och lägger mig! Jag älskar min (och Evas) häst!!!