Övergångar och skänkelvikningar

Förra veckan skrev jag om övergångar som är ett bra sätt att lösgöra och stärka hästen. En väldigt enkel och bra övning är att göra serpentinbågar över medellinjen med skrittövergång varje gång man passerar medellinjen. Nu är jag ingen mästertecknare så rid noggrannare vägar än vad jag lyckas teckna! Det här är en bra grundövning som går att bygga på, tex genom att lägga volter i topparna på bågarna;
Jag använde den första skissen i uppvärmningen till mina elever förra veckan och gjorde sen en enklare variant på den övningen jag själv red i onsdags med skänkelvikning.
1. Vända in på diagonalen och rida skänkelvikning till X.
2. Om linjen är bra och hästen är rakriktad fatta galopp (höger glp ur skänkelvikningen undan höger och vänster glp ur skänkelv undan vänster skänkel)
3. Övergång till trav noga att hästen är balanserad genom hörnpasseringen vid A.
4. Håll i gång traven och gör en noggrann hörnpassering.
5. Övergång till skritt, hitta takten och skritta hela vägen till C.
6. Trav och bänd sen snettigenom igen och börja om…

En bra övning med många moment samt övergångar.