Skräp lera

   
 Började tisdagen med lektion för Nicke & Jenny och sen vidare på träning med Denz. 

Blev lite knäckt idag när det snöade igen, leran och blasket är inte till hästarnas fördel. I söndags kom Bamse in från hagen med ett bakben som bara svullnade mer och mer och han hade fått en akut lymfangit i bakbenet av bakterier från leran som smugit in i något sår. Då har vi ändå skrubbat honom dagligen med Hibiskrubb eftersom han lätt får mugg. Detläskiga  var att benet bara blev större och större och trots att vi stödlindade det andra benet då blev det så jobbigt för honom att stödja på det han inte hade ont i. Det gör så ont att se sina djur ha så ontvoch inte kunna göra något och distriktaren var långt bort. Tror jag ringde varje veterinär jag känner (och även dem jag inte känner!!!) tack snälla ni för all hjäkp och support.

Till slut kom distriktveterinären ut och Bamse fick smärtlindring och penicillin och blev genast bättre. Vilket toppen jobb dessa veterinärer gör! 

  Nu får han medicin i några dagar och massor av prommenader och uppmärksamhet, man kan nästan tro att han trivs lite av situationen…