Vilken säkerhetsväst är bäst?

När Linda och jag åkte från vår lunch i dag så svängde vi förbi Stockholms Ridsport och jag fastnade vid säkerhetsvästarna och efter att ha klämt på en del började jag fundera på hur bra dem skyddar. Jag har en gammal skada i rygg och nacke efter en trafikolycka för många herrans år sedan och är väldigt rädd om mig så jag inte råkar ut för mera skador. Kanske en säkerhetsväst skulle vara bra? Jag upplever de flesta västar som lite klumpiga och jag vet också att i olika tests som har gjorts så har många blivit underkända. En av de bättre som skyddar bra och är smidig att bära är den uppblåsbara västen som används vid fälttävlan. Den har en patron som trycker in luft och en säkerhetsspärr som man sätter i sadeln och hamnar man mer än 30cm från hästen så blåser västen upp sig automatiskt och på så sätt får man ett väldigt bra skydd för nacke, rygg och inre organ. Jag vet att jag skulle glömma den där lilla säkerhetssprintern kvar i sadeln nästan varje gång jag sitter av!  Västen jag pratar om gjorde Sigge ganska bra reklam för att den fungerade bra när han flera gånger ramlade av i Friends förra året. Han och Alex gjorde HMs Poddkampen där de tillsammans med Malin & peder skulle lära sig att rida och sen hoppa i Friends, ungefär som Stjärnornas hoppning men med varsin proffsryttare till coach. Ett väldigt roligt inslag och jag måste erkänna att jag skrattade så jag grät för de bjöd verkligen på sig själva. Här är ett klipp från Friends och ca 6.28 in i klippet åker Sigge av och västen blåser upp sig.

Hur som… Vad jag såg i butiken idag var ett ryggskydd från Dainese Det verkade väldigt behagligt att ha på och inte så otympligt men frågan är om det verkligen stannar på plats och skyddar vid en verklig avramling? Vad tror ni? vad har ni för erfarenhet och synpunkter på säkerhetsvästar och ryggskydd? dela gärna med er i kommentarsfältet.
Bäst i test, säkerhetsvästar.