Hovböld eller hovbensfraktur?!

Det här med att ha hästar är ju inte alltid solsken! Häromdagen stod Morran helt plötsligt från ingenstans på morgonen på tre ben i boxen och vägrade stödja på höger bakben. Ingen feber, inte svullen eller varm, ingen kännbar puls någonstans i ben eller hov. Vad man ofta misstänker vid så akut kraftig reaktion är ju en hovböld men det var svårt att avgöra, nästa skräcksenarie är en hovbensfraktur eller annan fraktur men satt det i benet borde det ändå blivit svullet. Började hysteriskt (när det gäller mina egna hästar glömmer jag ta två djupa och behålla lugnet och blir jag blir som vilken orolig hästägare som helst) ringa hovslagare och veterinärer och kom till sist på att vi varje vecka i hästpodden nämner hur bra FirstVet Appen är så jag ringde såklart till dem. Fick ett videosamtal inom sju minuter med en super hjälpsam veterinär som bekräftade mina misstankar om alt 1 eller 2 och rekommenderade mig att avvakta för att sedan hitta veterinär som kunde komma ut och röntga på plats, som hon är nu kan hon ju inte förflyttas. Jag har turen att ha dem bästa hovslagarna (har två) som alltid ställer upp och underbara Ante kom ut för att lokalisera eventuell hovböld men kunde tyvärr inte hitta någon. Det kan ju bero på att den sitter långt inne eller att det tyvärr är alt 2 dvs en fraktur. Nu har hon stått en natt med joropax omslag utan effekt och nu har vi gipsat och fixerat som en säkerhetsåtgärd så får jag försöka få ut någon för röntgen på plats. Håll tummarna för att det bara är en sjukt envis böld.