Tappad skrivglädje börjar återfinnas. 

Det var väldigt tomt att komma hem och Lanz inte längre stod i sin box och jag måste erkänna att jag tappade lite skriv och blogglust och inspirationen blev tyvärr inte större av att det låg ett mail i inkorgen från tjejen i Tallin som har vår Denzel. 

Innan jag åkte skrev jag henne ett förslag på en lösning utifrån hennes önskemål och hon lovade att signa det men hade nu ändrat sig. I stället för att komma med egna förslag och hjälpa till att föra diskussonen framåt så skriver hon bara att hon aldrig mer vill se mig och att hon ska be en smart person kolla på ett avtal och det tar ju tyvärr inte vårt ärende framåt. Jag har bett en tjej som är bosatt i Sverige och som förmedlar kunder till henne att hjälpa till att skriva ett kontrakt som är bra för oss båda men hon återkom tyvärr aldrig med det som utlovat. 

På fredag har det gått ett år sedan vi skickade iväg Denzel och det har även gått ett halvår sedan hon bröt vår överenskommelse och denna tråkiga tvist uppstod. Jag hoppas det här kommer till en lösning snart och jag hoppas att hon inte kommer kunna sälja vår häst utan vårt medgivande men mest av allt hoppas jag att vår häst har det bra. Jag vet att de flesta som tar emot hästar till försäljning är seriösa och gör ett jätte bra jobb men jag vill ändå påpeka hur viktigt det är att ni verkligen kollar upp den ni tänker lämna ut er häst till och kom ihåg att skriva ordentliga avtal som innehåller varje litet tänkbart senario och vad som händer om hästen inte blir såld på den utlovade tiden. Det missade vi! Vi nämnde bara att hästen skulle ridas och säljas under en tid på 4-6 månader och sedan skulle vi ta en ny diskussion kring hur vi skulle göra och det är den diskussionen vi är i nu. 

Jag tycker att man ska vara försiktig i vad man skriver på socialamedier och på nätet och man ska aldrig hänga ut personer med namn för en tvist ses alltid från två perspektiv men jag hoppas ändå att även om jag inte lämnar ut namn på personen som har vår häst, eller hennes Svenska samarbetspartner så kommer det ändå kunna bidra till att de i fortsättningen måste sköta sina affärer på ett ärligare och profissionellare sätt så ingen mer blir drabbad av en sån här utdragen och tråkig tvist där en oskyldig häst kommer i kläm.