Trådlöskommunikation och IQ-bältet.

Jag har ett trådlöst komunikationssystem på mina lektioner. Alla mina elever får en liten mottagare med en hörsnäcka och jag kan prata i normal samtalston och sparar på rösten. Vad som tyvärr är ett litet problem är att alla dessa hörsnäckor med tillhörande sladd inte alltid får den kärleksfulla behandling dem behöver och de går väldigt lätt sönder. Jag köpte in 10 st från början och nu är de tyvärr bara fyra fungerande kvar. De är en lektion i sig den första gången eleven ska använda dem och komma på knepet för att de ska sitta fast en hel lektion på örsnibben och jag tror att kablarna tar lite stryk varje gång de flyger ur mitt under en galopp och blir hängandes och slängandes en stund.  

  Nu har jag kommit på en lösning på kablarna! Man fäster den i IQ-bältet, det bältet som jag brukar ha när jag är ute och springer och som håller reda på sladdarna och apparaten.  

 Problemet kvarstår dock för dem som tycker det är stört omöjligt att matcha örat med öronsnäckan och då kan jag rekommendera att ta med de egna hörlurarna som ni använder till er smartphone. Alternativt ett par lurar från Philips som en elev tipsade mig om. De är utformade för att kunna löpträna och röra sig med och kostar bara 299kr på tex Mediamarkt.  

 Eller dessa från Elgiganten. Nu har jag bara fyra fungerande och det vore toppen om alla mina elever kan ta med egna tills jag hunnit beställa hem nya, de är tyvärr ganska dyra och jag ber er att vara lite extra rädda om utrustningen.  

 Sportprofilen och fd Stjärnhopparen Maria Akraka och Lanz där Maria visar att IQ-bältet även är bra vid tex uteritt. 

För dig som är intresserad av ett eget IQ-bälte hittar du mer info här och jag har även ett begränsat antal till salu i stallet. En riktigt smart och enkel lösning när du vill ha händerna fria till annat.