Gnäller på VC och poddsvårigheter pga hosta

I dag skulle jag egentligen vilja skriva ett långt inlägg om vad jag tycker om Väsbys vårdcentral bara för att få ur mig lite besvikelse över hur nonchalant bemött jag känner mig men det känns inte som det leder någon vart mer mer än att jag just får ur mig lite besvikelse, så jag försöker hålla det kort.

Har från och till väldiga problem med min astma och det som jag tycker är otäckt med det är att jag hostar så mkt att jag tillslut får kramper i luftrören som gör andningen väldigt svår. Jag har haft en sämre period några dagar, vilket ni som följer vår podd kommer att märka då vi hade ganska stora svårigheter att få till veckans poddavsnitt eftersom jag hela tiden fick hostattacker. I natt var det riktigt illa så jag ringde vårdcentralen på morgonen för att få något hostdämpande och kände mig mer som en hypokondiker när jag träffade läkaren som i stort sett skickade hem mig efter att gett lite luftvidgande och några kortisontabletter. Detta hjälper för stunden men jag vet av tidigare erfarenhet att det kommer inte hjälpa bort hostan under natten. Tack och lov har jag en super duktig läkare nere i Växjö som har hjälpt mig och fixat en jätte bra astmamaskin som heterf Aiolos som är liknande den på vårdcentralen och har hjälpt men ska jag verkligen behöva åka ner till Växjö för att få hjälp när det finns läkare även i Upplands Väsby?! Jag förstår att deras jobb inte är enklet men jag var nästan gråtfärdig när jag gick därifrån och upplevde att hon vare sig lyssnat eller hjälpt mig speciellt mkt.

Nu har jag på tips från min gulliga elev Lotta åkt och köpt en luftrenare som astma & allergi förbundet har rekommenderat och hoppas att det kan hjälpa lite och i morgon ska jag googla upp en privatläkare som förhoppningsvis är intresserad av att hjälpa mig med min högst otrevliga hosta! 

Ingen ridning för mig idag och tyvärr heller ingen tävling med Denz på Överbyvi morgon då de ställde in tävlingarna pga att en av deras hästar varit i kontakt med en häst från ett nu konstaterat kvarkasmittat stall. Överby har själva inte Kvarka men väldigt proffsigt skött tycker jag. Uppmanar återigen alla om att byta kläder mm när ni besöker olika stall så vi kan minska smittspridningen. 

Så här mysigt tyckte i alla fall Märta & Fritz det var att jag vilade på sofflocket idag.