På väg mot nya mål

För ungefär tolv år sedan lämnade jag Vällsta Gård där jag hade en mindre verksamhet med endast 6 verksamhetshästar och två egna tävlingshästar för att flytta till Antuna. Jag hade då en längtan efter att växa och utöka min verksamhet vilket inte var möjligt där jag var och nu 12 år senare så är det 9 hästar som går i verksamheten, underbara Shettis-Sassa samt tre egna hästar. Dessutom utökades verksamheten med inackorderingar och mycket mer personal än jag tidigare haft, vilket har varit en utmaning men väldigt lärorikt. Att driva inackorderingsstall påminner till viss del om att driva hotell, du utför vissa tjänster behöver hålla god service och samtidigt ha kunskap om det du gör. Du behöver även finnas anträffbar om något händer och har ett väldigt stort ansvar för att driften fungerar och att hästar och människor mår väl.

Det har varit tolv roliga och lärorika år men att driva en större verksamhet kräver stort engagemang, tid och framför allt ekonomi vilket många hästföretagare med mig säkert känner är den största utmaningen. Det är kostsamt att driva stall och svårt att ta ut det som det egentligen kostar och lägga det på kunderna och jag är tacksam över att min ridverksamhet har funnits i ryggen som en stabil grund.
Min ridverksamhet har alltid varit min grundpelare i mitt företag och senaste året har min längtan till att gå tillbaka till min verksamhets ursprung börjat växa fram vilket gjort att jag landat i att jag from i höst vill satsa på min ridverksamhet och skala ner vilket innebär att jag avvecklar inackorderingsdelen.

Jag har även hunnit med att utbilda mig till yogalärare, licensierad kostrådgivare och är snart färdig samtalsterapeut och håller nu på att bygga upp ett koncept som kan förena detta med min roll som dressyrtränare och min ridverksamhet.

Vart jag tar vägen till hösten är ännu ovisst men jag hoppas på att snart kunna presentera vart min verksamhet kommer fortsätta och jag hoppas du är med mig på resen.