Sadel från Equiline 

I dag kom Berit som har ridsportsbutiken Bero rid & sport i Vallentuna förbi och hon säljer även sadlar. Jag köpte min förra sadel av henne och idag hade hon med sig en Equiline sadel, ett för mig ganska nytt märke när det gäller sadlar och jag blev glatt överaskad när jag såg skönheten som hon hade med sig. Den påminner faktiskt en hel del om min förra men ändå inte. Den är av modellen Contest och vad jag föll mest för var att det ligger mkt teknik bakom den och att de har något som de kallar för IGS = Stötdämpande System. Vilket innebär att den tar bort stötar och vibrationer i bäcken och ländrygg. Det ska också minska spänning i lederna i bäckenben, höfter och ländryggen i samband med ridningen vilket är super för mig som har en hel del problem med ryggen efter min gamla trafikskada. 

Sadeln har även separata paneler för att bättre anpassa sig till olika typer av hästryggar. Den tillåter fri rörlighet av hästens ryggrad, vilket gör det möjligt för hästen att röra sin kropp utan begränsningar i rörelsen. Sen är det såklart ett plus att den är ullstoppning och har en bom som kan värmas för att justera storleken om det behövs. 

… Och så här ser den ut!  

 Den är lite häftigt byggd under sadelkåpan 

 Jag tycker att jag satt bra i den, den var väldigt skön och Löva verkade trivas och gissa om jag blev glad när Berit frågade om jag kunde tänka mig att vara testryttare och rida i den ett tag. Om jag kan, det ska bli jätte trevligt och lyxigt att få testrida ett tag! Återkommer med lite recensioner när jag har ridit in mig mer.

  Löva har kandar och täcke från Ps of Sweden och min jacka är från ES Stockholm och hjälmen är en Whitacker och jag älskar den eftersom den är så lätt och innerfodret är avtagbart för tvätt, sen är priset under 1000-lappen (i alla fall när jag köpte min förra året) Varför ska det vara så hiskeligt dyrt med en sån viktig livlina som hjälm?! Knasigt och trist!  Visste ni förresten attå hjälm är en förskvara och bör bytas ut vart annat till vart tredje år?                                                        

Foto: Elin