Sammanfattning av veckan.

Jag har varit lite frånvarande den senaste veckan men jag har tyvärr haft väldiga känningar av min astma och har behövt besöka Karolinska Sjukhuset akut vid två tillfällen och för att vara allvarliga en kort stund så var mitt senaste besök väldigt otäckt. Mina luftrör drog ihop sig och krampade så jag kunde vare sig andas in eller ut, det var ett ögonblick av dödsångest kan jag lova. Det är tur att vi ändå har så bra sjukhusvård här i Sverige och de var väldigt snabba och proffsiga på Karolinska. Några sprutstik, ett gäng prover, kortisonbehandlingar, inhaleringar av luftrörsvidgande, en lungröntgen och ett EKG senare så är jag som ny igen. förutom astman så är jag frisk som en nötkärna med superbra värden, snygga lungor och ett stabilt hjärta!

Den här veckan började med ett träningspass för Doreen Månsson som nu laddar inför finalen i Friends och Stjärnornas hoppning. Nu ska vi trimma sits och balans. Hon vann ju stilen förra året och hon får även jätte bra träningshjälp av Haide som är hästägare till Clinton (hästen som tidigare vunnit Stjärnornas hoppning tillsammans med Rickard Olsson). Efter det, ett pass med min härliga måndags grupp och sen åkte jag mot Uppsala för att träffa Thomas Fogdö.

Jag tog kontakt med Thomas efter en föreläsning som han höll för ridsportsförbundet i våras. Jag hade en riktig svacka i min ridning och började tvivla på om det ens var det jag skulle hålla på med.  Ja, ni läste rätt, även vi som jobbar och tävlar får våra svackor men vi pratar kanske inte så mycket om det. Hur som helst så berättade jag för Thomas hur jag kände och att jag behövde hjälp till att hitta verktyg för att ta mig ur svackan och att hitta ett sätt att prestera bättre och hitta glädjen igen. Det var helt rätt person att be om hjälp hos för han har verkligen hjälpt mig att sätta bra delmål och förstå hur viktigt det är att vara förberedd och att tro på sin plan. IMG_3951
Thomas när han föreläste på vår inspobash, fotocred: Marek Marsina

På söndag har Löva och jag vår MSVA debut tillsammans och under tisdagen så passade vi på att åka till Marianne Esseén Söderberg på Strömsholm för att få lite tips och råd innan starten. Löva kändes jätte fin och jag berättade hur Ilona och jag lagt upp en plan och hur jag nu fått till mina kval och ett bättre flyt i ridningen. Det var jätte roligt att höra att Marianne tyckte vi var klara för start och tom våra halvpiruetter satt fint under passet. Nu ska jga bara lära mig att räkna till tre!!!!  Jag har helt plötsligt börjat krångla till det i bytesserien men det är väl en övergående fas får jag hoppas för bytena har varit vår styrka innan. Det pendlar i ridning och det är en färskvara men det känns så roligt just nu. Blev så glad (och lite rörd) när min super gulliga elev och inackordering Anna-Lena kom med ett par blingiga sporremmar i present så vi ska vara helt förberedda inför starten. tack Anna-lena, de kommer sitta på, på varenda tävling från och med nu!

Jag avslutar inlägget med att vi nu nästan har alla deltagare till årets Stjärnstaffet klara och idag var en av dem ute hos mig och red. en super gullig tjej som jag verkligen ser fram mot att få träna tillsammans med under november. Mer om det i nästa inlägg….

Sov gott och var rädda om varandra där ute <3