Välj rätt hotell i Lissabon

Den här dagen bara rann iväg och nu sitter jag på ett hotellrum i Lissabon. Tyvärr var alla mina vanliga hotell fullbokade och det jag bor på nu kommer definitivt inte bli en ny favorit. Det heter Duas Nacoes Hotel och ligger precis vid Rossio som är city kärnan i Lissabon. Rummet är litet med bara en glugg till fönster och ingen AC, hela rummet känns väldigt ofräscht men är man som jag, ute i sista minuten, så får jag skylla mig själv! Jag brukar bo på Lisbon Short Stay Appartment som är jätte trevligt och väldigt prisvärt. Det finns också Browns Down Town lite längre bort som är likande och även det jätte trevligt. Nog med hotell tips. I morgon ska jag hämta upp mina elever på flygplatsen för att åka till Avis och tre dagars träning för Nuno. Det kommer bli roligt och lärorikt och jag tror att mina elever kommer få med sig både inspiration och några nya tips hem. I måndags hade vi en träning inför och jag hoppas att alla känner sig laddade. Om någon av er som kommer i morgon står i funderingar över vad som ska packas med så kan jag avslöja att det är väldigt varmt och behagligt här. Packa ner flera ombytes t-shirtar för det kommer att behövas!

Igår var jag och Löva i väg till Rocksta Säteri i Vallentuna för att rida en programträning för Gustaf Svalling. Det var Ilona som tipsade mig och eftersom Löva blir så spänd på tävling och näst intill omöjlig, för mig, att sitta upp på så är det jätte bra träning för oss. Han blir väldigt uppspelt i transporten och piafferar hela vägen. Han är aldrig dum och får panik och börjar sparka men han låter som en drake och piafferar oavbrutet vilket inte är så bra för honom. Jag har provat några olika alternativ och även åkt korta sträckor bara runt gården varje dag under några veckor men det verkar mer som att han är så laddad för att få komma iväg än att han skulle tycka att det var otäckt och obehagligt. Hur som, så här låter han…

När vi var framme var han ganska uppe i varv och jag gjorde verkligen mitt bästa för att vara lugn och ge honom tid och en bra upplevelse och därför var det extra skönt när Gustaf kom och utan att jag sa något så var han redan inne på min linje och både Löva och jag fick i lugn och ro komma igång. Löva slappnade av mer och mer och efter en liten stund var han sitt vanliga lugna jag igen. Han är en väldigt energisk häst i sig själv, vilket är både en fördel och en nackdel. Jag fick jätte bra hjälp av Gustaf och han tyckte att Löva var en fin häst med tre bra gångarter. Gustaf är en rutinerad dressyrdomare och har varit domare under några OS-ritter så det kändes väldigt bra att få det utlåtandet med sig och när jag satte mig i bilen på väg hem igen kände jag en stor lycka över att få ha en så fin och arbetsvillig häst som Löva. Jag älskar honom och han förgyller mitt ridliv. Här är en repost på mina instagram inlägg från träningen, ni hittar mitt instragramkonto på @annawallberg gå gärna in och följ.

Det här var första blogginlägget skrivet från nya datorn (den är grym! Tackar Marcus Almering för datortipset. Det är en Lenovo Yoga 3)  så jag har inte hunnit ladda upp några bilder ännu men det kommer….