Lär dig hälsa rätt! 

För att ta vid där jag pausade.. min fantastiska Denz! 

Årets tävlingsdebut i går, med Denz, en MSVC:1. Jag kan den i nattmössan och behövde bara ett kval till. Han kändes fin på framridningen och var helt med mig inne på banan, jag kände att slutorna var alldeles för raka men bortsett från det så var jsg skit nöjd när vi visat vår ritt. För första gången någonsin med Denz var jag så säker på att vi hade satt det och jag vågade tom hoppas på en placering, så bra känsla hade jag! Blev ganska besviken när procenten visade sig bli 61.8 (behövde 62%)  och dessutom -2 flr en felridning som jag verkligen inte kunde minnas mig ha gjort. Domarn var måttligt intresserad av den diskutionen och hänvisade att avdragen var för att jag haft en för yvig hand i hälsningen. En för yvig hand i hälsningen?! Det kostade mig alltså mitt kval! Jag köper poängavdrag för raka slutor mm men en yvig hand? Är detta vad domarna ska fokusera mest på? Jag måste visst lära mig att hälsa på ett dressyr-rätt-sätt! 

Tänk på det alla mina tävlingsvänner, enligt TR ska handen följa kropen!

Moment 260
Start, Hälsning, Avslutning.
  /……………/
3. Vid hälsning i början och slutet av ritten ska ryttare ta tyglarna i en hand och hälsa genom att föra den andra handen rakt ner utefter sin sida. Hjälm med hakbandet i funktion, hatt eller kubb ska inte tas av.

 … och enligt 1.6.3 i TR ges -2 poäng för en felaktig hälsning.